EXIT CITY ART ROTTERDAM 1 05 2019

 

Geachte lezer, 

Precies twee maanden geleden heb ik City Art Rotterdam moeten opheffen. Het grote pand dat diende als podium voor kunst, zowel muziek als beeldende kunst, theater, werlplaats en meer is per 1 mei leeg opgeleverd aan de Gemeente Rotterdam.

De afspraak dat het pand tot sloop kon worden gebruikt als laagdrempelig podium voor het maken en beleven van kunsthield geen stand. Het grote pand staat nu leeg en wordt door een leegstand beheerder "bewaakt".

Ik heb het genoegen en plezier gehad het pand twintig jaar te mogen beheren. De voorwaarde was "maak er kunst".

Natuurlijk ben ik de eigenaar van het pand , de Gemeente Rotterdam, dankbaar dat ik het grote pand, 1500 vierkante meter, zolang heb mogen gebruiken als atelier, galerie, podium en werkplaats. Door de deur zoveel als mogelijk open te houden hebben veel buurtbewoners en jeugd de grote schone en witte ruimtes bezocht en beleefd. De vele concerten, meer als 120, veelal improvisatie muziek, free jazz en jazz, de exposities, grote solo exposities en groepsexposities, theater en dans trokken een jong en kunstminnend publiek. Het podium City Art Rotterdam is internationaal bekend geworden als vrijplaats voor het uitvoeren van moderene muziek en het tonen van beeldende kunst. De grote zalen die ik in het pand heb gerealiseerd hadden elk hun eigen acoustiek en sfeer. Beeldende kunst ging een relatie aan met muziek en anders om.

Al met al heb ik als beeldend kunstenaar een fantastische tijd beleefd in het grote pand waar ik zelf met Hannie, mijn partner, een groot deel van de tijd ook woonde in een klein deel op de eerste verdieping. Dit in de eertse plaats het pand te beschermen tegen inbraak en bij stortbuien lekkage e.d. direkt te kunnen verhelpen.

Het grote dakterras maakte het pand af, de laatste twee jaar met het kunstgras en de buitenbeelden.

Graag wil ik een ieder die zijn bijdrage in de vorm van aanwezigheid bij concerten, exposities en dergelijke, bedanken. Ik heb mogen zien, horen en beleven dat er enorm veel creativiteit leeft en dat veel mensen jong en oud vrijheid bereiken door het uitoefenen van een discipline.

Veel concerten zijn gedocumenteerd door Herman Koekkoek, een begenadigd filmer en producent, te zien op zijn you tube kanaal Gladbody.

 

2 juni Naked wolf in City Art Rotterdam 20.00 Entree €9.00

Naked Wolf

Naked Wolf is what happens when five creative musicians dedicate themselves to a band focused on catchy song structures and an open, flexible mode of interaction. With equal doses of unpredictable riffs, infectious groove, gritty noise and heavy pop, the result is a primitive avant-garde music that is driven by momentum. Untamed and controlled at the same time, Naked Wolf’s songs balance expressive outbursts with moments of compact unison, free improvisation and fragile lyricism.

The five musicians of Naked Wolf all live (or usually stay) in Amsterdam Felicity Provan (cornet, vocals), Yedo Gibson (reeds), Mikael Szafirowski (electric guitar, vocals), Luc Ex (acoustic bass) and Gerri Jäger (drums). The members’ musical backgrounds differ as much as their origins: Australia, Brazil, Finland, Holland, Austria.

They’re experienced improvisers but as it turns out also great song writers. What else to expect knowing that one of them, Luc, was a former member of The Ex, the most experimental punk band in the world? Only the unpredictable and the twisted, always with a super high degree of quality and creativity. Thanks God there’s still non-resigned people around giving us gems like this…

“Ponderous rock rhythms meet free improvisations […] an ecstatic sound machine” Alto Adige Jazzfestival

“an infectious, demonic set charged with wild, hypnotic rock energy and clever improvisations with rapid changes in mood and pulse” All About Jazz

City Art Rotterdam als kunst projekt.

Gevel City Art Rotterdam Insulinde straat 248 3037BL Rotterdam

Sedert 1999 werk ik vanuit een oude supermarkt, daarvoor naai atelier. Sedert 2013 hebik het gebouw van binnen getransformeerd tot een galerie en een podium voor beeld en geluid. Meer dan 100 concerten hebben hier sedertdien plaats gevonden. internationale en nederlandse musici spelen graag in de creatieve ruimtes van City Art Rotterdam. Concerten met veelal improvisatie of instant composing muziek die ook in bijvoorbeeld het BIM huis te Amsterdam valt te genieten. Ook jazzmuzikanten spelen graag in City Art Rotterdam en een enkele maal klassieke- of pop muziek.

Niet alleen in de toonkunst in City Art Rotterdam te vinden ook dans en toneel vinden hier een podium.

Een 8 tal grote solo exposities hebben hier de beeldend kunstenaars een platform gegeven. De galerie van City Art Rotterdam op de begane grond is 40 meter diep 4 meter hoog en een breedte die variëerd van 4 tot 9 meter.

De intentie van mij was en is kunstenaars en kunstliefhebbers een grote plek te bieden die laagdrempelig serieuze kunst een podium biedt. Kruisbestuiving is in mijn ogen essentieel om te ontwikkelen.

 

Nieuw dakterras City Art Rotterdam

Dakterras City Art Rotterdam

Om even wat rust tussen de exposities en concerten door te vinden heeft City Art Rotterdam nu een prachtig dakterrs!